Vereség a kupadöntős MTK-tól

20.forduló
Astra HFC-Üllő – MTK Budapest 1-5 (1-2)
g: Kós Petra ill., Legendás Lora, Murár Viktória, Barkóczi Bernadett, Voila Chrysanthi, Farádi-Szabó Edina

Astra HFC-Üllő: Halla Petra, Kövy Elza, Véninger Tünde, Dr. Tatai Krisztina ( Szennai Tímea 46.), Csolti Réka, Balogh Orsolya, Vidács Krisztina, Vicsek Nóra, Antalicz Alexandra ( Angyal Dorottya 75.), Kós Petra, Gelb Mónika – Schvirján Dóra, Szuja Anna, Hollósi Tünde.

NBI-es csapatunk a Simple Liga 20. fordulójában a Simple Női Kupában ezüstérmet szerző, MTK együttesét fogadta Üllőn.
Az elmúlt heti DVTK mérkőzéshez képest Véninger Tünde és Vicsek Nóra ismét a szakmai stáb rendelkezésére tudott állni, de sajnos a tartósan hiányzók (Erdész Fanni, Lovász Emma, Tőzsér Vanda) mellett Szakonyi Emese és a büntetését töltő Pap Nóra sem tudott csapatunkban pályára lépni. Mellettük voltak olyanok is, akik kisebb-nagyobb sérüléssel tudták vállalni a játékot, de a mérkőzés teljes játékidejében csapatunk sajnos ezt már nem bírta el.
Az első félidő nem indult rosszul lányainknak, a tervezett taktika jó ideig ült, sőt a vezetést is sikerült megszerezni, amikor a 13. percben egy sarokrúgást követően Kós Petra fejelt a vendégek kapujába! Három perccel később ellenfelünk egyenlített, majd a félidő vége előtt a vezetést is megszerezte az MTK Murár Viktória szabadrúgás góljával, ennek ellenére az első játékrészt mondhatni a nehézségek ellenére jól hozta le csapatunk.
A szünetben tovább nőttek a gondjaink, hiszen Tatai Krisztinát térdsérülés miatt le kellett cserélni, így újabb játékost veszített el a csapat.
A második játékrészben már inkább ellenfelünk dominált, jobban is tudott frissíteni az MTK és az 52. percben tovább növelte előnyét, valamint öt perccel később már 4-1-re vezetett Makrai László együttese. Sajnos lányaink, – talán a szezonban először – innen már feladták egy kicsit a mérkőzést, így a végén az MTK még egy találatot be tudott vinni és végül 5-1-re megnyerte a találkozót.
Összességében csapatunkat – mint ahogy jó pár klubot még az NBI-ben – így a szezon végére elérte egy sérüléshullám, amit ezen a mérkőzésen már nem bírt el a csapat. Az MTK-nak gratulálunk, megérdemelten nyerte meg a találkozót.

A Simple Liga most már erősen a végéhez közeledik, hiszen két mérkőzés van hátra a 2023/2024-es szezonból. Csapatunk a 21. fordulóban a Budaörs otthonában vendégeskedik.