Futsal

Futsal szakágunk rendkívül sikeresnek mondhatja magát, hiszen klubunk a mai napig meghatározó szerepet tölt be a magyar női futsal történetében. Felnőtt csapatunk  négyszeres magyar bajnok, és hatszoros kupagyőztes.  A  2012/2013-as évtől négy egymást követő éven át az Astra Kiskunfélegyházi Bulls ült a női futsal trónján. A Magyar Kupát 2013-tól kezdve folyamatosan hatszor sikerült elhódítania a csapatunknak, és ez a bravúr még egyik klubnak sem sikerült a sportág történetében. Csapatunk otthona futsalban a kiskunfélegyházi Kész-Aréna, mely 2007. szeptember 29-én nyitotta meg kapuit, és európai szinten minden nemzetközi szabványnak megfelelve várja látogatóit.
A bajnoki-és kupagyőzelmek mellett több egyéni díjjal is büszkélkedhetnek játékosaink. Nagy Anett, aki nem csak a magyar női futsal, hanem a Magyar Női Labdarúgás ikonikus alakja is, (éveken át játszott az Astra színeiben) többszörös gólkirálynő, csak úgy, mint a mindössze 12 évesen az Astrához került Szabó Boglárka, aki kétszer volt már gólkirálynő, illetve háromszor nyerte el az Év Női Futsalosa díjat!
Több játékosunk büszkélkedhet azzal, hogy magár ölthette a címeres mezt futsalban, 2018-ban pedig csapatunk vezetőedzőjét Dombó Jánost bízták meg a magyar női futsalválogatott irányításával.

A futsal utánpótlás bajnokságokat szinte minden évben más korosztályokra írják ki. A 2014/2015-ös évadban az U17-es korosztályunk bajnoki címet szerzett,és ugyanezt megismételte egy évvel később csak már U18-ban, illetve U16-os csapatunk ebben az évben bronzérmet szerzett.

A 2016/2017-es  évadban több korosztályban is indult futsal-bajnokság. Klubunk mindegyikben részvevő volt, és minden korosztállyal döntőzött. U17-es csapatunk ezüstérmet, U15-ös csapatunk két bronzérmet (egyet első osztályban, egyet pedig másodosztályban) szerzett. U13-as csapatunk a negyedik helyen végzett.

A 2017/2018-as szezonban csak egy korosztály indult. Egy nagyon erős bajnokságban csapatunk csak kicsivel csúszott le az aranyéremről.

A 2018/2019-es kiírásban csapatunk hatodszorra emelhette magasba a Magyar Kupát, a bajnokságban pedig ezüstérmet szerzett.

2019/2020-ban ismét nyolc csapat versenyez a bajnoki címért: TFSE-Szertársport.hu, Astra Kiskunfélegyházi Bulls FC, DEAC SNK KFT., WHS-Palmfood Tolna-Mözs, Gyulai Amazonok, Miskolci Vénusz, Hajdúböszörményi TE, Agenta-Girls Szekszárd FC.

Ahogy minden évben, jelenleg is az élmezőnyben áll a tabellán felnőtt csapatunk, ahogyan a Magyar Kupában is már a legjobb nyolc között. Cél idén is a final four, és a hetedik kupagyőzelem!

A futsal leány utánpótlás bajnokságban jelenleg egy korosztályba lehetett nevezni. Ebben a szezonban U17-es korosztályt írt ki a szövetség. Tavalyi ezüstérmes csapatunk igen csak átalakult erre az évadra, több kezdő futsalos lány játszik keretünkben. Célunk az, hogy a labdarúgás mellett a futsal is a lányok fejlődését szolgálja.

 

 

Labdarúgó és Futsal Csapat