Ismét győztünk idegenben

U19-es csapatunk a kiemelt csoportban ismét idegenben lépett pályára vasárnap. A Kaposvári Rákóczi elleni mérkőzést erre a hétvégére halasztotta csapatunk, így a múltheti, szombathelyi túra után, újabb hosszú út várt lányainkra. Kaposvárra érve 20 fokos meleg, illetve remek körülmények fogadták a lányokat, ezúton is köszönjünk a Kaposvárnak, hogy ilyen jó minőségű pályán játszhatott csapatunk. Talán ennek is volt köszönhető, hogy lányaink nagyon jól kezdték a mérkőzést, az első játékrészben végig azt történt a pályán, amit csapatunk akart, rengeteg helyzetet, és lehetőséget alakítottak ki a lányok az U19-es válogatott hálóőrének, Terestyényi Annának kapuja előtt. Léner Fanni (10’), és Simon Dorottya (32’) bomba átlövésgóljaival kétgólos előnyre tett szert csapatunk, ez még ellenfelünk számára volt kedvező, hiszen ha kicsit pontosabbak a lányok, akkor többször is bevehették volna a kaposvári kaput. Fontos is lett volna a több szerzett gól, és hogy miért az a második játékrészben ki is derült. A lányok a biztos vezetés tudatában kicsit belekényelmesedtek a mérkőzésbe, ezt ellenfelünk ki is használta, és meglepte csapatunkat a második félidőben. Két távoli lövésük is a felső lécen csattant, illetve háromszor sikerült a védelmünk eszén is túljárni, de a helyzetkihasználással a kaposvári lányok is hadilábon álltak. Ahogy csapatunk is, hiszen hiába kerültek a lányok többször helyzetbe a második félidőben is, sőt egy igen kedvező helyzetből szabadrúgást is lőhetett csapatunk, de többször nem sikerült már ellenfelünk kapujába találni.
Maradt a 0-2, amihez gratulálunk a lányoknak, de a helyzetkihasználáson javítani kell, ha a következő mérkőzésen is győzni szeretnének, hiszen a Debrecen csapata látogat majd a Szentmiklósi útra a bajnokság 15. fordulójában.

Korcsogh Orsolya vezetőedző:” Két hosszú utazás után hat ponttal térhetett haza a csapat, aminek nagyon örülök. A tegnapi mérkőzésen az első félidőben nyújtott játékához gratulálok a lányoknak, hiszen ellenfelünket szinte végig a saját térfelén tudtuk tartani, rengeteg helyzetünk volt, és szemre is tetszetősen játszottunk. A sok kihagyott helyzet viszont a második félidőben majdnem megbosszulta magát, ezen kell javítanunk a továbbiakban, hogy ne tegyünk magunknak nehézzé olyan mérkőzéseket, melyeket mi tudunk irányítani, illetve lesznek majd olyan mérkőzések, amelyeknél kevesebb helyzetből kell eredményesnek lennünk, és ezért bátrabbnak, élesebbnek kell lenni a lányoknak az ellenfelek kapuja előtt.”

A mérkőzés jegyzőkönyve IDE kattintva megtekinthető.

Vélemény, hozzászólás?