Győzelemmel felérő vereség

U19-es csapatunk a kiemelt csoportban ma a Debreceni Labdarúgó Akadémia csapatát fogadta a CSHC pályán. Ősszel lányaink 6-0-ás vereséget szenvedtek Debrecenben, de ma egy egészen más mérkőzést játszott egymással a két csapat. Az első játékrészt jobban kezdte a vendég együttes, de öt perc után lányaink vették át a meccs irányítását, és több helyzetet, lehetőséget alakítottak ki a debreceni kapu előtt. Labdaszerzésből gyorsan tudott támadásokat vezetni csapatunk, és bár a gólra a 27. percig várni kellett, minden támadásunk veszélyt hordozott magában. A 27. percben Kovács Alexandrának sikerült bevenni ellenfelünk kapuját, és a rákövetkező percekben Király Zsófia is többször helyzetbe került, de ezek a lehetőségek kimaradtak. Ebben a félidőben a DLA csupán kétszer alakított ki veszélyes helyzetet, de nem sikerült Hermann Antónia kapujába találniuk.
A második félidő már kiegyenlítettebb játékot hozott, ellenfelünk küzdött az egyenlítésért, csapatunk pedig tovább próbálta növelni az előnyt, így több lehetőség és helyzet adódott mindkét oldalon. Sajnos az 57. és a 60. percben két nagyot is hibáztak lányaink, így az állás 2-1-re módosult a debreceni gárda javára. A lányok azonban nem adták fel, és rendületlenül támadták ellenfelünk kapuját. A 69. percben Léner Fanni ziccerben vezette be a labdát ellenfelünk büntetőterületén belülre, ahol a debreceni csapat védője hátulról becsúszva próbálta szerelni, mely során támadónk lábát találta el. A jogos büntető elmaradt, és hogy milyen a futball, azt jól bizonyítja, hogy a kétes szituációt követő ellentámadásból a Debrecen újabb találatot szerzett. Lányaink azonban még kétgólos hátrányból sem adták fel, olyannyira nem, hogy az utolsó percekben ellenfelünk kapusának kellett két nagyobbat is védenie, hogy ne alakuljon eredményben szorosabbá a mérkőzés.

A debreceni csapat végül 3-1-re nyert, de csapatunk jól játszott, és megmutatta, hogy nincs jelentős különbség a két csapat között.

Korcsogh Orsolya vezetőedző:“Az első félidőben fölényben játszott csapatom, ha pontosabbak vagyunk akár több gólt is szerezhettünk volna. A második játékrészben kiegyenlítettebb lett a találkozó,  a helyzeteit viszont ellenfelünk használta ki jobban, és ezzel eldöntötte a mérkőzést. Ettől függetlenül gratulálok a lányoknak, mert nagyon akartak nyerni, megnehezítették erős ellenfelünk dolgát, még kétgólos hátrányban is több lehetőségünk volt az egyenlítésre.”

A mérkőzése jegyzőkönyve IDE kattintva megtekinthető.

Vélemény, hozzászólás?