Döntetlen a rangadón!

Női futsal NBI.  1 forduló

TFSE – Astra HFC-Üllő 3-3 (1-1)
⚽️Kovács Szilvia (12.), Pádár Anita (31.,40.) ill. Varga Adél (10.), Csolti Réka (21.), Benkő Mónika (33. perc öngól)

TFSE: Ősz Csenge – Benkő Mónika, Pádár Anita, Folk Zsuzsanna, Gruber Brigitta, Kovács Szilvia, Kiss Gabriella, Horváth Fruzsina, Králik Fanni, Janicsek Zsanett, Móczik Alexandra

Astra HFC-Üllő: Hargas Annamária – Varga Adél, Ganczer Hajnalka, Urbán Anett, Kota Gabriella, Csolti Réka, Krascsenics Petra, Dorner Dóra, Egri Réka

Női felnőtt futsal csapatunk vasárnap kezdte meg a 2020/2021-es szezont. Ellenfelük a nyáron újabb játékosokkal megerősített TFSE együttese volt. Azt már a mérkőzés előtt sejteni lehetett, hogy igazi rangadó lesz a találkozó, sőt igazából miután hat csapat nevezett a bajnokságba, így nagyon sok találkozóra rá lehet majd “aggatni” a rangadó jelzőt. Nehéz mérkőzések várnak csapatunkra, és valszínűleg több esetben nüanszok döntenek majd a végeredményt illetően.

Ez történt tegnap a TFSE otthonában is. Az izgalmas, pörgős mérkőzésen először csapatunk szerzett vezetést Varga Adél ⚽️találatával a 10. percben. Két perc múlva egyenlített ellenfelünk, a Kelen SC-től igazolt Kovács Szilvia vette be Hargas Annamária kapuját. Bár az első játékrészben több gól már nem született, akadtak helyzetek, és lehetőségek mindkét oldalon, és csapatunk talán közelebb állt ahhoz, hogy újabb találatot szerezzen.

A második félidő képe ugyanolyan volt mint az első, nagyon igyekezett mindkét csapat eldönteni a mérkőzés sorsát. Erre először lányainknak lett nagyobb esélye, hiszen a 21. percben élete első NBI-es futsal mérkőzését játszó Csolti Réka⚽️ megszerezte a vezetést az Astrának, -ráadásul Rékának ez volt pályafutása 100. találata is egyben-! 

Mindkét csapatnak akadtak helyzetei 1-2-es állásnál is, de sajnos csapatunk nem tudott nagyobb előnyre szert tenni, sőt a 31. percben Pádár Anita góljával ismét egyenlített a TF.  Két perccel később pedig ismét lányainknál volt az előny: Benkő Mónika⚽️ ért bele rosszul egy beadásba, és a saját kapujába továbbította a labdát. Hozzá kell tenni ehhez a találathoz azt is, hogy a gólban oroszlánrésze volt Varga Adélnak, hiszen ő lőtte be a kapu előterébe a labdát! Hét perc választotta el csapatunkat a három pont megszerzésétől, ráadásul Csolti Réka rosszul lépett bele egy lövésbe, ami elvitte a bokáját, így ebben a hét percben már nem számíthatott a játékára Dombó János. Nagyon igyekeztek a lányok, de az utolsó percben Pádár Anita “megmentette” a mérkőzést a TFSE-nek, és így 3-3-as döntetlennel végződött a találkozó.

A nyáron lényegesen átalakult csapatunk tehát egy pontot szerzett a rajton, jövő héten pedig az a szekszárdi együttes vár lányainkra, akik az első fordulóban 5-1-es vereséget szenvedtek az újonc Budaörs csapatától.

Hajrá Astra!🥳

Vélemény, hozzászólás?