Irány Dánia!

U19-es csapatunk játékosa, Simon Dorottya a következő évadtól a dán bajnokságban futballozik majd. Dóri, vagy ahogy mindenki becézi, Simi 2012. júliusában került klubunkhoz, azaz 12 éves kora óta csapatunk igazolt játékosa. Aki ennyi időt tölt egy klubnál, arra már biztos mondhatjuk, hogy a klub neveltje, és valóban, Simi igazi Astra nevelés, akire méltán büszke lehet egyesületünk. Hét év alatt nagyon sok minden történik, és történt is: Simi összesen 388 mérkőzést játszott az Astra színeiben, mellette részt vett a heti rendszerességű edzéseken, amelyekről alig hiányzott, valamint a téli-nyári edzőtáborokat sem hagyta ki sosem, így nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy Dóri talán több időt töltött a csapattal, mint a családjával. Ennek természetesen eredménye is volt, hiszen az évek alatt több bajnoki címet szerzett futsalban, és labdarúgásban is. Sikerült eljutnia az U17-es válogatottba is, és lehetséges, hogy már a felnőtt csapatban is többször lehetőséget kapott volna, de egy sajnálatos sérülés következtében két évet ki kellett hagynia a pályafutásából. Először az egyik térdében, majd mire éppen felépült volna, a másik térdében is elszakadt az elülső keresztszalag. Simi nem adta fel, pedig nem volt egyszerű feladat 17 évesen ismét alávetnie magát a műtétnek, és az újabb rehabilitációnak. Mostanra  viszont ez is sikerült, és tavasszal már teljes értékű játékosként lépett pályára csapatunkban. Hozzáállása, kitartása, és szorgalma mindenki számára példaértékű lehet, és nem mellesleg a tanulásban sem utolsó. Dóri sikeres felvételit tett egy dán iskolába, ahol szeptembertől tanul majd. Igaz, olyan iskola nem is jöhetett szóba, ahol nincs futballcsapat, így augusztus végén már a kiszemelt dán csapatban edz majd. (Később írunk majd róla, hogy melyik klubról van szó)

Simi valószínűleg nagy űrt fog hagyni maga után a csapatban, hiszen igazi vezéregyéniség távozik a személyében, és a fiatalabbak – de talán még a vele egykorúak – számára is igazi példakép.

Biztosak vagyunk benne, hogy Dániában is megállja majd a helyét, legyen szó tanulásról, futballról, vagy bármi másról, hiszen mindig eléri a kitűzött céljait!

Gratulálunk, és sok sikert kívánunk!

 

Vélemény, hozzászólás?