Angyal Dóri: “A vágyam az, hogy idővel az Astra felnőtt csapatának alapembere lehessek”

Angyal Dorottya U19-es csapatunk tizenhat éves játékosa. Mérkőzésenként általában nem áll meg egy gólnál, így jelenleg 37 találattal vezeti a csoport góllövőlistáját. Dóri már a felnőtt csapat keretével is edz, sőt az Újpest elleni kupamérkőzésen debütált is a felnőtt csapatban. Őt kérdezzük most arról, hogy érzi magát az Astrában és milyen céljai vannak ebben a szezonban.

Hamarosan lezárul az őszi szezon és jelenleg 37 gólt lőttél különböző csapatoknak. Tehernek érzed, vagy inkább motivál téged, hogy a csapat tőled várja a gólokat?

Nem érzem tehernek, örülök, hogy a csapat tőlem várja a gólokat. Ez engem motivál és minden mérkőzésre úgy megyek fel a pályára, hogy gólt szeretnék rúgni. Természetesen ez nem csak rajtam múlik, hanem a csapaton, a csapat játékán is. A csapattársaim kiváló labdákkal szolgálnak ki, amelyeket értékesíteni tudok.

Mik az egyéni céljaid ebben a szezonban? 

Szeretném ezt a jó sorozatot folytatni, tovább fejlődni és a fejjátékomon javítani. Fizikálisan még sokat kell fejlődnöm. Minden mérkőzésen legjobb teljesítményemet szeretném nyújtani, hogy hozzá tudjak járulni a csapat sikeréhez.

Néhány hete már a felnőtt csapattal is edzel. Hogy érzed magad a felnőtt csapat tréningjein? 

Igazán boldog vagyok, hogy már 16 évesen felnőtt csapattal edzhetek. Már az elejétől kezdve éreztem, hogy nagyon jó társasághoz kerültem és nagyon jó helyre, ahol rengeteget tudok fejlődni és tanulni. A vágyam az, hogy idővel az Astra felnőtt csapatának alapembere lehessek, ezen dolgozom, hogy ezt megtudjam valósítani.

Milyen érzés volt, hogy az MTK elleni edzőmérkőzésen és az Újpest elleni kupamérkőzésen már pályára is léphettél a felnőttek között?

Az MTK elleni edzőmérkőzésen mutatkoztam be a felnőttek között. Egy pici izgulás volt bennem, de amint felmentem a pályára már a játékra koncentráltam. Próbáltam a csapat játékára fókuszálni és labdákat szerezni. Túl sok időt nem töltöttem a pályán, viszont meghatározó percek voltak számomra, hogy ott lehettem a felnőtt csapattal. Az Újpest elleni Magyar Kupa mérkőzésen 83. percben álltam be. Arra törekedtem, hogy ezalatt a rövid idő alatt is hasznos tagja legyek a csapatnak. A mérkőzés végén többek között én is adhattam interjút, ez nagyon jó élmény volt nekem. Szuper nap volt!

Az U19-es csapattól mit vársz ebben a szezonban? Milyen eredménnyel lennél elégedett?

Mivel már most dobogós helyen állunk, mindenképpen szeretnénk ezt megtartani, de még jobb lenne, ha az első két helyezés közül tudnánk valamelyiket megszerezni. Az őszi szezonban még hátralévő találkozókon pontokat kell szereznünk, hogy megtartsuk a dobogós pozíciónkat. Én biztos hogy mindent bele fogok adni!

Köszönjük szépen Dóri! Sok sikert kívánunk neked!